AI a marketing – Kde všude využívat umělou inteligenci?

calendar 28. června 2023

Boom umělé inteligence je pro rok 2023 neodmyslitelnou součástí. AI nástroje jako ChatGPT, Midjourney a další se zařadily do denní rutiny každého markeťáka. Možná vám některé unikly a to by byla škoda. Proto jsme sepsali článek o tom, kam všude se AI propsala v rámci digitálního marketingu a kde ji můžete začít využívat i vy.

E-mailingové nástroje

Pokud používáte e-mailingové nástroje jako jsou – Leadhub, Mailchimp, Ecomail nebo třeba Emailkampane.cz, asi jste si všimli, že integrované AI nabízí přepsání vašeho textu do čtivější formy, zkrácení toho, co jste napsali a další možnosti. Ne vždy se však zadaří. Pokud to budete zkoušet, nezapomínejte, že lidskost a autenticita je stále velké plus a než se to naučí i umělá inteligence – pořád máme výhodu.

Ukázka z Leadhub e-mailingové platformy

Canva 

Canvu asi představovat nemusíme. Díky jejímu snadnému user-friendly používání se stala naprostým fenoménem ve světě online marketingu. V Canvě se dají tvořit nejrůznější grafiky jako obsah na sociální sítě, prezentace, plakáty a mohli bychom jmenovat dál. Teď integrovali i 8 různých AI nástrojů a některé stojí za to. 

Upozorňujeme, že jsou dostupné pouze v PRO verzi a některé z nich zatím jen v angličtině. 

  1. Generování obrázku: Napište co si přejete za obrázek a Canva vám ho vygeneruje na základě vašeho popisu do několika sekund. 
  2. Kouzelná guma: Odstraňte z obrázku to, co na něm nechcete mít.. Lidi v pozadí, nebo lampu na stole – zkrátka to, co budete potřebovat.
  3. Kouzelné editování: Jedním kliknutím můžete jeden objekt změnit na jiný, stejně jako kdybyste měli magickou hůlku Harryho Pottera. Vanilkový dort na čokoládový, nebo psa na kočku. Výsledky jsou někdy hodně legrační, za zkoušku to ale stojí. 
  4. Kouzelné psaní: Nechte si vygenerovat nebo přepsat text umělou inteligencí, kdo ví, třeba s umělou inteligencí přijdete na lepší formulace. 
  5. Kouzelný design: Nechte si vygenerovat příslušné šablony podle vašich představ, stačí co nejdetailněji popsat, co si představujete. 
  6. Tvorba prezentací: Na základě vašeho popisu vytvoří Canva AI celou prezentaci včetně grafické stránky a textu. 
  7. Synchronizace rytmu: Už žádné zdlouhavé editování. Nahrajte do Canvy video, vyberte hudbu a AI nástroj vám sesynchronizuje video do rytmu. 
  8. Překladač: Jedním kliknutím přeložíte jakýkoliv váš návrh do 134 jazyků. Zkopíruje se jak celá grafika, tak i text. 

Chcete podrobný návod na Canva AI nástroje? Zapište se do našeho e-mailingu a dorazí vám přímo do vašeho in-boxu – zcela zdarma. 

Při tvorbě návrhů v Canvě najdete AI nástroje v dolním pravém rohu. 

Obsah 

Tvoříte blogové články, píšete e-mailingy, spravujete sociální sítě a už nevíte, jaký obsah tvořit dál? Zeptejte se ChatGPT. Zadejte co nejpřesnější tzv. ‚‚prompt” (příkaz) a během několika vteřin vám vygeneruje spoustu nápadů.

Ukázka promptu v AI nástroji – ChatGPT. 

Na co ChatGPT používat? 

  • Nápady na témata k článkům 
  • Nápady na obsah
  • Nápady na claimy 
  • Popisy produktů
  • Textace reklam 
  • Checklisty 
  • Sestavení osnovy 
  • Překlady

Na co ChatGPT NEpoužívat? 

  • Sepsání kompletního článku 
  • Získávání dat a encyklopedických informací 
  • Fact-checking

Napište nám na Instagramu, jak používáte AI vy. Rádi se od vás inspirujeme. 

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Nebo vás jen zajímá více informací? Zavolejte nám, 777 099 328, nebo nám napište e-mail na info@grapefruit.cz či vyplňte kontaktní formuláře. My se vám obratem ozveme.